ua en ru

Мінфін США розповів про секретну оцінку впливу Росії на вибори

Мінфін США розповів про секретну оцінку впливу Росії на вибори Фото: Стівен Мнучін (flickr.com imfphoto)

За словами Стівена Мнучіна, ніхто не думає, що втручання РФ мало якийсь вплив на вибори

Міністр фінансів США Стівен Мнучін вважає, що для країни настав час "рухатися далі" і завершити дискусії з "втручання Росії" в хід президентських виборів у 2016 році. Про це він розповів в інтерв'ю телеканалу CBS.

"Але, судячи з конфіденційною інформацією, яку я бачив, ніхто не думає, що втручання Росії мало якийсь вплив на вибори. Що б не сталося, впливу не було. Думаю, американській громадськості варто перейти до більш важливих питань: податкової реформи, зовнішньої політики", - заявив Мнучін.

"Ми абсолютно точно застосовуємо санкції (проти Росії). Я думаю, що президент зараз зосереджений і на інших дуже важливих питаннях, таких як Північна Корея і Сирія", - пояснив міністр.

Поставлене йому питання стосувалося американського президента Дональда Трампа, який у бесіді з президентом РФ Володимиром Путіним на АТЕС торкнувся теми "російського втручання" у вибори в США.

За словами глави Мінфіну, президент Трамп упевнений в даних, отриманих від розвідки США, в яких ідеться про втручання Москви. При цьому, за словами Мнучіна, Трамп довіряє і словам Путіна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп вірив главі РФ Володимиру Путіну, коли він заперечував звинувачення в тому, що Росія втручалась у вибори в США торік, незважаючи на те, що спецслужби США зробили висновок про втручання Москви.