ua en ru

Мінфін США пригрозив Туреччині новими санкціями

Мінфін США пригрозив Туреччині новими санкціями Фото: Стівен Мнучін (flickr.com/imfphoto)

15 жовтня Трамп ввів запровадив нові санкції проти Туреччини через її військову операцію в Сирії

Сполучені Штати Америки запровадять додаткові санкції проти Туреччини, якщо вона не припинить воєнний наступ на північному сході Сирії. Про це заявив міністр фінансів Стівен Мнучін, передає РБК-Україна з посиланням на AP.

"США запровадять додаткові санкції, якщо не буде встановлено перемир'я", - заявив глава Мінфіну.

Раніше, 15 жовтня, Трамп запровадив нові санкції проти Туреччини через її військову операцію в Сирії проти курдів, що почалася 9 жовтня - під обмеження потрапили Міненерго і Міноборони країни та кілька чиновників.

16 жовтня Трамп пригрозив додатковими, "руйнівними для економіки Туреччини санкціями, якщо переговори між країнами не пройдуть успішно.

На зустріч з турецьким лідером Реджепом Таїпом Ердоганом в Анкару вирушили віце-президент США Майк Пенс і держсекретар Майк Помпео.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що Туреччина готова відповісти на будь-які санкції, запроваджені урядом США через турецьку військову операцію в Сирії. Чавушоглу підкреслив, що запровадження санкцій з боку США не здатне змінити принциповість Туреччини в питанні Сирії.