ua en ru

Мінфін вважає заморожування відшкодування ПДВ абсурдним

Мінфін вважає заморожування відшкодування ПДВ абсурдним Фото: міністр фінансів вважає заморожування відшкодування ПДВ абсурдним

Міністр фінансів Олександр Данилюк також прокоментував затримання на хабарі співробітника ГФС

Міністр фінансів Олександр Данилюк вважає, що заморожування відшкодування ПДВ, яке зробила Державна фіскальна служба, абсурдно. Про це йдеться в заяві міністра, обпубликованій на сайті Мінфіну.

Данилюк також прокоментував затримання співробітник ГФС на хабарі у 125 тис. гривень.


"Вчорашнє затримання співробітника ДФС на хабарі у 125 000 грн. можна сприйняти, як позитивну новину. Однак, це лише крапля в морі. Подібних людей, які відповідальні за хабарі, зловживання, недавнє абсурдне заморожування відшкодування ПДВ, недоотримання доходів у бюджет із-за корупції, тиск на бізнес, їх тисячі. Система прогнила наскрізь", - заявив Данилюк.

За його словами, потрібно боротися не з поодинокими випадками корупції, треба повністю очистити ГФС. Міністр анонсував системні скорочення в рамках реформування служби, усиленеи контролю за персоналом фіскальних органів та оновлення кадрового складу служби шляхом проведення прозорий конкурсів та залучення молодих фахівців.

"В рамках податкової реформи ми проведемо системні звільнення, скоротимо персонал. Замість тих, кого сьогодні ловлять на хабарах, ми наберемо з відкритого конкурсу молодих, мотивованих і чесних професіоналів. Ми введемо нові електронні системи для збільшення прозорості і посилимо контроль над персоналом", - підкреслив міністр фінансів.

Як повідомлялося, Мінфін має намір до кінця вересня переглянути стратегію управління публічними фінансами.