ua en ru

Мінфін розмістив валютні держоблігації на 533,6 млн дол

Мінфін 8 січня провів розміщення валютних облігації внутрішньої держпозики (ОВДП) з довгостроковим погашенням на 531,6 млн дол. і без дострокового погашення - ще на 2 млн дол. Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

"Папір з достроковим погашенням з'явився в переліку не випадково. Мінфін отримав по даній облігації одну заявку на загальну суму 530 млн дол. з прибутковістю 7,5% і тут же задовольнив її. Таким чином, уряд серйозно поповнив запаси доларової ліквідності, убезпечивши себе перед погашенням боргу МВФ наприкінці місяця. Ще одним результативним розміщенням став продаж валютних паперів з погашенням в січні 2015 р. Результати там, втім, виявилися набагато скромніші. Мінфін отримав одну заявку з прибутковістю 8,5% на 2 млн дол. і задовольнив її", - повідомив фахівець відділу продажу боргових цінних паперів Dragon Capital Сергій Фурса.

Експерт зазначив, що найбільшою ринкової інтригою першого повноцінного аукціону в новому році стала поява дев'ятимісячної папери.

"Гострий дефіцит будь-яких державних облігацій давав підстави учасникам ринку подавати біди. При цьому залишалася надія на те, що раз Мінфін виставив короткий папір на продаж, то він гостро потребує коштів і може задовольнити яку-небудь заявку. Втім, надії учасників ринку не виправдалися. Мінфін отримав чотири заявки на загальну суму 75 млн грн. Однак бажана прибутковість цих заявок (20%) не вразила уряд і жодна з заявок задоволена не була", - підкреслив Фурса.

Читайте також: Мінфін розмістив 5-літні гривневі ОВДП на більш ніж 1 млрд грн.