ua en ru

Мінфін залучив 175 млн грн в результаті розміщення ОВДП індексованих

Міністерство фінансів України в результаті 162-го розміщення індексованих облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) привернуло 175 млн грн. Про це повідомляє прес-служба відомства.
Номінальний, мінімальний і максимальний рівень прибутковості 162-го розміщення складають 8,22%. Термін обігу - 1 092 дня. Погашення повинно бути зроблено 24 жовтня 2014 р. Були подані 2 заявки на всі заплановані 150 млн грн.

"Абсолютно прогнозовано ринок не виставив жодної заявки по стандартним паперам. При цьому попит на індексовані облігації був також на мінімальному рівні з часу запуску даних аукціонів... Поточний аукціон продемонстрував, що проблеми з ліквідністю призводять до виснаження попиту і на індексовані облігації. Не виключено, що уряд не буде агресивно продавати дані облігації в надії на відкриття вікна на ринку єврооблігацій вже в цьому році", - відзначив фахівець відділу продажу боргових цінних паперів Dragon Capital Сергій Фурса.
Нагадаємо, постановою №1011 від 28 вересня 2011 р. Кабінет міністрів України розширив перелік ОВДП середньостроковими (від року до п'яти) і довгострокові (більше 5 років) облігаціями з індексованого вартістю, при погашенні яких враховується зміни курсу гривні до долара з моменту розміщення.