ua en ru

Мінфін пообіцяв спростити механізм "єдиного вікна" на митниці

Мінфін пообіцяв спростити механізм "єдиного вікна" на митниці Ілюстративне фото (УНІАН)

Планується поліпшити механізм взаємодії митниць і контролюючих органів

Мінфін хоче спростити процес взаємодії бізнесу і контролюючих органів в рамках механізму "єдиного вікна" на митниці. Про це йдеться в проекте змін до деяких законодавчих актів Кабінету міністрів України, розміщеному на сайті Мінфіну.

"З метою вдосконалення механізму взаємодії митниць і контролюючих органів при митному оформленні товарів за принципом "єдиного вікна", гармонізації законодавства України щодо державного нагляду (контролю), здійснюється з метою перевірки виконання законодавства України про безпечність та якість харчових продуктів, кормів, здоров'я і благополуччя тварин, спрощення процедур, що здійснюються при митному оформленні товарів у цілому, Мінфіном спільно з іншими зацікавленими ЦОВВ розроблено проект змін до деяких актів уряду", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, мається на увазі проект постанови КМУ "ПРО внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабміну".

З проектом документу можна ознайомитися тут.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, 5 квітня, Верховна Рада прийняла за основу проект Закону України "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо запровадження механізму "єдиного вікна" та оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України".