ua en ru

Мінфін подав апеляцію на рішення Лондонського суду по "боргу Януковича"

Мінфін подав апеляцію на рішення Лондонського суду по "боргу Януковича" Фото: міністр фінансів України Олександр Данилюк (kmu.gov.ua)

Слухання призначено на другу половину січня 2018 року

Міністерство фінансів України подало до англійського Апеляційного суду скаргу на рішення по так званому "боргу Януковича", згідно з яким Україна зобов'язана повернути Росії 3 млрд доларів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінфіну.

"Сьогодні Міністерство фінансів України подало від імені України в англійський Апеляційний суд необхідні документи для ініціювання апеляційного оскарження рішення англійського суду, прийнятого 29 березня 2017 суддею Блером в судовому процесі по єврооблігаціях на суму 3 млрд доларів (так званий "російський борг")", - йдеться в повідомленні.

Також у Мінфіні зазначили, що впевнені у своїх аргументів і розраховують на виграш у суді. Слухання апеляції попередньо призначено на другу половину січня 2018 року.

Нагадаємо, в кінці березня 2017 року стало відомо про перемогу Росії у суперечці з Україною по боргу у 3 млрд доларів. Проте пізніше стало відомо, що гроші не будуть виплачені до апеляції.