ua en ru

Мінфін планує вирішити питання щодо оподаткування операцій з криптовалютами

Мінфін планує вирішити питання щодо оподаткування операцій з криптовалютами Фото: Міністерство фінансів (УНІАН)

Мінфін запрошує профільних фахівців і  експертів взяти участь у розробці роз’яснень

Міністерство фінансів створює з 16 жовтня робочу групу для напрацювання позицій щодо проблемних питань оподаткування операцій з криптовалютами. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Мінфіну.

За даними прес-служби, робоча група створюється "з метою оцінки можливості підготовки узагальнюючих податкових консультацій на чинній законодавчій базі або визначення концепції змін до податкового законодавства".

Крім того, Мінфін створює робочу групу щодо оподаткування ПДВ операцій постачання програмної продукції (з метою підготовки проекту узагальнюючої податкової консультації).

Узагальнені позиції робочих груп будуть представлені на розгляд Експертної ради з підготовки узагальнюючих податкових консультацій у четвертому кварталі 2018 року.

Мінфін запрошує профільних фахівців, експертів взяти участь у розробці даних роз’яснень.

Нагадаємо, у липні голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) Тимур Хромаєв презентував оконцепцію державного регулювання операцій з криптовалютами в Україні.

Як повідомляло РБК-Україна, три роки тому НБУ розглядав криптовалюту як грошовий сурогат, який не має забезпечення реальної вартості.