ua en ru

Мінфін планує перевести зовнішній борг Києва в державний

Мінфін планує перевести зовнішній борг Києва в державний Фото: Віталій Кличко

Мова йде про зменшення боргового навантаження на 25%

Міністерство фінансів України планує перевести зовнішній борг Києва в державний борг. Про це сьогодні під час засідання Київської міської ради повідомив мер столиці Віталій Кличко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Міністерство фінансів України планує перевести зовнішній борг Києва в державний борг. Тобто, мова йде про зменшення боргового навантаження на 25%. У зв'язку з цим виноситься питання, яке потребує нашого розгляду. Це дасть можливість зняти навантаження з нашого міста на 5 млрд грн", - заявив Кличко.

Крім того, голова Комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Андрій Странніков повідомив, що це дозволить заощадити 200 млн дол за 4 роки.

"Можна сказати, що в ході переговорів намітився певний індикатив. Те рішення, яке пропонується, передбачає заміну муніципального боргу на державний борг. Другий момент - це списання 25% боргу і зниження ставки на 1%. Що дозволить заощадити за 4 роки 200 млн дол", - заявив Странніков

Нагадаємо, раніше Київська міська рада прийняла рішення призупинити виплати за зовнішнім держборгом. Зокрема, мораторій стосується виплат за єврооблігаціями 2005 і 2011 рр.