ua en ru

Мінфін визначив "ВТБ банк" первинним дилером державних цінних паперів

Міністерство фінансів України провело відбір первинних дилерів, за результатами якого 6 липня 2011 р. "ВТБ Банк" став первинним дилером і отримав право підписати договір про співпрацю в частині розвитку внутрішнього ринку державних цінних паперів з Міністерством Фінансів України. Про це повідомляє прес-служба банку.
Нагадаємо, первинні дилери визначаються Мінфіном серед банків, які зобов'язалися співпрацювати з міністерством в частині розвитку внутрішнього ринку державних цінних паперів в обмін на виключне право участі у розміщеннях облігацій внутрішніх державних позик та переважне право брати участь в інших операціях, які проводить Мінфін з такими облігаціями.
За умовами відбору кількість первинних дилерів становить не більше 16 банків. При первинному розміщенні або дорозміщення ОВДП учасниками є виключно первинні дилери та НБУ. Інші учасники ринку можуть купувати ОВДП тільки на вторинному ринку у первинних дилерів.
Первинний дилер під час розміщення облігацій повинен забезпечувати купівлю не менш 3% від загального обсягу їх випуску протягом кожного півріччя.