ua en ru

Мінфін оновив наглядові ради "Родовід банку", "Укргазбанку" і "УБРР"

Мінфін оновив наглядові ради "Родовід банку", "Укргазбанку" і "УБРР" Фото: Міністерство фінансів України

Головою наглядових рад цих банків призначений Артем Шевальов

Міністерство фінансів України призначив головою Наглядової ради "Родовід банку", "Укргазбанку" та "Українського банку реконструкції і розвитку" (всі з державною часткою в статутному капіталі) Артема Шевальова - заступника міністра фінансів України з питань європейської інтеграції. Про це повідомила прес-служба Мінфіну.

У повідомленні також йдеться, що в склади рад даних банків увійшли заступник міністра фінансів та керівник апарату Оксана Маркарова та інші представники Мінфіну та Секретаріату Кабінету Міністрів.
Оновленням спостережних рад Міністерство фінансів країни зайнялося з тим, щоб забезпечити стійкість фінансової і банківської системи, а також підвищити ефективність управління банками з державною часткою у статутному капіталі.

Крім того, прес-служба Мінфіну повідомила, що наглядова рада "Укргазбанку" затвердив на посаді голови правління банку Кирила Шевченка. Рішення рекомендувати Шевченка на цю посаду Кабмін прийняв ще 15 квітня, однак вступ на посаду голови правління банку відбувається тільки після погодження призначення з НБУ, визначення його професійної придатності та ділової репутації.

Іншим важливим рішенням, прийнятому на зборах акціонерів "Укргазбанку" став вибір і введення до складу спостережної ради двох незалежних членів - Теймура Багірова (одного з провідних кандидатів в конкурсі на посаду голови правління банку) та Шреника Давды (досвідченого британського фахівця банківського та інвестиційного справи). "Ми сподіваємося, що введення двох незалежних членів до складу Наглядової ради "Укргазбанку" дозволить залучити додаткових досвідчених фахівців до управління банком, і тим самим ще більше підвищити якість прийняття рішень в банку і поліпшити стандарти його корпоративного управління", - наводяться в повідомленні слова Артема Шевалева.

Нагадаємо, що в квітні цього року Мінфін заявляв про те, що АБ "Укргазбанк" має намір залучити в капітал міжнародні ресурси. При цьому, I кварталі 2015 р. банк закінчив зі збитками.