ua en ru

Мінфін може рекомендувати Президенту накласти вето на закон про спрощення оподаткування малого бізнесу, - Ляпіна

Міністерство фінансів може рекомендувати Президенту накласти вето на прийнятий парламентом у другому читанні закон №8521 "Про внесення змін до Податкового кодексу України і деякі інші законодавчі акти України (щодо спрощеної системи оподаткування, обліку і звітності суб'єктів малого підприємництва)". Таку думку журналістам висловила народний депутат з фракції НУ-НС Ксенія Ляпіна, передає кореспондент РБК-Україна.

"Окрім тих норм, які стосувалися спрощеної системи оподаткування, були прийняті дві норми, які стосувалися режиму оподаткування в сільському господарстві, режиму ПДВ для зернових культур. Ці норми, наскільки я розумію, не були узгоджені з Міністерством фінансів, оскільки міністр фінансів виступив із цього приводу і врешті-решт сказав, що вони проти, але це прийнято одним законом. Таким чином, якщо цей закон надійде на підпис до Президента, а він надійде найближчим часом, то Мінфін може... надати рекомендації накласти вето через ці норми", - сказала Ляпіна.

За її словами, це призведе до того, що цей закон розглядатиметься у сповільненій процедурі, оскільки невідомо, коли парламент приступить до розгляду накладеного Президентом вето, а в цей час спрощена система оподаткування не вступить у дію.

"Я думаю, неправильно зробили, що об'єднали ці питання. Це дуже правильні норми щодо сільського господарства, але напевно їх треба було приймати окремо", - відзначила Ляпіна.