ua en ru

Мінфін ініціює введення реєстру зупинених податкових накладних

Мінфін ініціює введення реєстру зупинених податкових накладних Фото: Мінфін ініціює створення реєстру зупинених податкових накладних (РБК-Україна)

Відповідний проект постанови розміщений на сайті відомства

Міністерство фінансів ініціює введення електронного реєстру зупинки реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування. Проект відповідної постанови розміщений на сайті відомства.

Так, документом пропонується ввести "відсікаючий критерій" 3% і поріг обсягу поставок за місяць в розмірі 500 тис. гривень для зменшення випадків зупинки реєстрації податкових накладних.

Крім того, пропонується наділити повноваженнями органи Державної фіскальної служби розглядати скарги про призупинення реєстрації.

Так, документ передбачає закріплення за ГФС формування і ведення зазначеного реєстру у відкритому доступі, а також щоденну публікацію його на своєму офіційному сайті.

"Пропонується, щоб для оперативного реагування ГФС встановлювала критерії оцінки ризиків. Щоб забезпечити прозорість цього процесу, ГФС має попередньо узгоджувати ці критерії з Міністерством фінансів і публікувати на офіційному сайті", - йдеться в документі.

Також для малого і середнього бізнесу вводяться показники позитивної податкової історії, зокрема, податкові накладні з ризиковою операцією по платникам з позитивною податкової історією зупинятися не будуть.

Нагадаємо, раніше Мінфін змінив критерії оцінки ризиків для податкових накладних.