ua en ru

Мінфін ФРН: "Додатковою допомоги Греції не буде"

Додаткової допомоги Греції не буде, заявив міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле, передає Reuters. "Викидати гроші в бездонну бочку - безвідповідально. Ми не можемо запускати ще одну програму допомоги", - сказав Шойбле під час відкритого дня уряду. Глава фінансового відомства також підкреслив, що євро є стабільною валютою, яка призвела до зниження інфляції в ФРН у порівнянні з періодом ходіння марки.

Очікується, що прем'єр-міністр Греції Антоніс Самарас виступить з ініціативою продовження на 2 роки терміну радикальних економічних реформ на зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і Президентом Франції Франсуа Олландом в Берліні 23 серпня. Перетворення були узгоджені раніше з Європейським союзом, Міжнародним валютним фондом і Європейським центральним банком.

Згідно з нинішніми умовами надання допомоги Греції, вона має скоротити дефіцит бюджету до 2,1% ВВП в 2014 р. з 9,3% в 2011 р. Виділення коштів з боку ЄС і МВФ залежить від успішності проведення в Греції структурних реформ. Проте в тому випадку, якщо Греція не вкладеться в графік реформ, її фінансування може бути припинене, що призведе до дефолту і можливої ​​відмови балканської країни від євро.

Відзначимо, що загальний обсяг виділених Афінам коштів ЄС і МВФ досягає 240 млрд євро. ВВП Греції в II кварталі 2012 р. скоротився на 6,2% щодо того ж кварталу минулого року.