ua en ru

Мінфін допускає входження IFC в капітал "Укргазбанку"

Мінфін допускає входження IFC в капітал "Укргазбанку" Фото: логотип "Укргазбанку" (РБК-Україна)

Держава планує повністю вийти зі складу акціонерів двох держбанків

Міністерство фінансів допускає, що Міжнародна фінансова корпорація (IFC) групи Світового банку може увійти в капітал "Укргазбанку" до кінця цього року. Про це в ході конференції "Корпоративне управління в банківському секторі України" заявила перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова, передає FinClub.

За її словами, держава має намір повністю вийти зі складу акціонерів тих банків, які колись були націоналізовані, а саме "Приватбанку" і "Укргазбанку".

"Ми (держава-ред.) нестандартний акціонер, який не хоче збільшувати свою присутність, а навпаки скоротити його в банківському секторі. Для нас ключовий пріоритет - це конкуренція на ринку, тому ми хочемо вийти повністю з тих банків, які були націоналізовані - Приватбанку та Укргазбанку", - зазначила Мракарова.

Заступник Міністра повідомила, що планується, що держава продасть свою частку спочатку саме в "Укргазбанку", зазначивши, що Мінфін активно веде переговори з IFC в цьому напрямку.

"Укргазбанк", швидше за все, буде першим в цьому напрямку. Ми вже активно працюємо з Міжнародною фінансовою корпорацією і, можливо, в цьому році будуть наступні кроки по входженню корпорації в капітал банку", - зазначила Маркарова.

Нагадаємо, в минулому році Україна і Світовий банк підписали меморандум про підтримку приватизації "Укргазбанку", в рамках якого корпорація буде надавати консультаційні послуги з передпродажної підготовки банку.

Крім того, міністр фінансів України Олександр Данилюк повідомляв про те, що Міжнародна фінансова корпорація (IFC) висловила готовність надати Україні експертну допомогу у вирішенні проблеми непрацюючих кредитів в державних банках.