ua en ru

Мінфін домовився зі "Сбербанком Росії" по реструктуризації боргу "Укравтодору" і КБ "Південне"

Мінфін домовився зі "Сбербанком Росії" по реструктуризації боргу "Укравтодору" і КБ "Південне" Фото: Міністерство фінансів України

Сторони будуть працювати над тим, щоб завершити транзакцію як можна швидше

Міністерство фінансів УкраїниМінфін), спільно з "Укравтодором" і державним підприємством КБ "Південне" домовилися зі "Сбербанком Росії" щодо принципів реструктуризації кредитів "Укравтодору" і держпідприємства "КБ "Південне". Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

Сторони домовилися разом працювати над тим, щоб завершити транзакцію як можна швидше.

Угода відповідає вимогам програми співпраці України і Міжнародного валютного фонду (МВФ) "Механізм розширеного фінансування".

У повідомленні також йдеться, що Міністерство фінансів продовжує переговори щодо реструктуризації інших кредитів, гарантованих державою, які входять в периметр боргова операції України.

Міністерство фінансів України також підтвердило свою готовність до сумлінної продовженню переговорів про реструктуризацію єврооблігацій України з погашенням у грудні 2015 року на загальну суму 3 млрд доларів.

Нагадаємо, раніше глава "Сбербанку Росії" Герман Греф вже повідомляв про можливості зняття мораторію на погашення боргів "Укравтодору" і КБ "Південне" перед банком.

Варто відзначити, що 18 грудня 2015 року був введений мораторій на виплати по кредиту в 3 млрд 75 млн доларів російських бондів і 507 млн доларів зобов'язань українських компаній КБ "Південне" і "Укравтодор" перед російськими банками.