ua en ru

Міненерго РФ вважає, що Україні не вистачить газу в ПСГ для проходження зими

Міненерго РФ вважає, що Україні не вистачить газу в ПСГ для проходження зими Фото: міністр енергетики Російської Федерації Олександр Новак

Газу не буде достатньо у випадку холодної зими

Газу в українських підземних сховищах (ПСГ) для проходження зими недостатньо, навіть незважаючи на те, що "Газпром" днями забезпечив велику поставку палива. Про це заявив міністр енергетики Російської Федерації Олександр Новак, передає Російська газета.

За словами Новака, в жовтні на рахунки "Газпрому" від України надійшло 454 мільйони доларів. У рамках цих засобів російський концерн забезпечив зобов'язання з постачання газу в обсязі 2 мільярдів кубометрів.

"На наш погляд, цього недостатньо. На жаль, поки немає інших траншів, і у нас немає жодної інформації про те, що Україна збирається додатково закуповувати газ, у тому числі для власного споживання та для закачування в ПСГ. Якщо буде холодна зима, газу в сховищах буде недостатньо", - запевнив глава Міненерго РФ.

Згідно з даними російської сторони, для успішного проходження осінньо-зимового періоду в українських ПСГ має бути не менше 19 мільярдів кубометрів палива.

Нагадаємо, станом на сьогоднішній ранок, в підземних газових сховищах (ПСГ) України вже накопичено 17 млрд куб. м газу.