ua en ru

Міненерговуглепром ініціює притягнення до відповідальності керівників підприємств ТКЕ, які заборгували понад 5 млрд грн за природний газ

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України ініціює притягнення до відповідальності керівників підприємств комунальної теплоенергетики (ТКЕ), які заборгували ДК "Газ України" НАК "Нафтогаз України" за природний газ, спожитий з початку опалювального сезону в період з 2010-2011 рр. (з 01 жовтня 2010 р.), понад 5 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба Міненерговуглепрому.
За даними оперативного моніторингу більше 1000 підприємств ТКЕ, які споживають природний газ для виробництва теплової енергії, заборгували понад 4 млрд грн при рівні оплати - 43%. Найбільшим боржником серед підприємств, що забезпечують теплом жителів міст-мільйонників, є АЕК "Київенерго". Протягом опалювального періоду 2010-2011 рр. столична теплоенергетика заборгувала за природний газ понад 1 млрд грн (рівень оплати - 41%).
НАК "Нафтогаз України" імпортує газ, який реалізує підприємствам ТКЕ і зобов'язана щомісяця сплачувати його в повному обсязі ВАТ "Газпром". Відсутність розрахунків з боку підприємств ТКЕ ставить під загрозу щомісячні розрахунки з РФ.
Міненерговуглепром має намір ініціювати на черговому засіданні Кабінету міністрів застосування до найбільш злісних боржників заходів адміністративного характеру аж до притягнення винуватців до суворої відповідальності згідно з нормами закону.