ua en ru

Міненерго виступає за зменшення обсягів страхового запасу газу

Міненерго виступає за зменшення обсягів страхового запасу газу Фото: Міненерго

НАК "Нафтогаз України" виступив проти будь-якого зменшення страхового запасу газу

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України на засіданні Кабінету міністрів запропонувало внести зміни в постанову 795 "Про порядок створення страхового запасу природного газу". Про це у Facebook повідомив радник у відомстві Олександр Вовк.

"Хочу проінформувати широку громадськість, що сьогодні Міненерго виносилися на засідання Кабінету міністрів України питання про внесення змін у постанову КМУ №795 "ПРО порядок створення страхового запасу природного газу". Пропонувалося зменшити розмір страхового запасу: для трейдерів - до 50% від запланованих місячних поставок; для видобувачів - до 10% від запланованих місячних поставок у межах обсягу власного видобутку", - йдеться в повідомленні.

При цьому НАК "Нафтогаз України" виступив проти будь-якого зменшення страхового запасу газу.

В результаті проведених консультацій і повторного аналізу, Міненерго розроблені зміни в постанову Кабміну з метою деталізації розміру страхового запасу природного газу в залежності від рівня забезпеченості постачальника ресурсом природного газу, та з метою недопущення надмірних фінансових витрат постачальників відповідно до п. 6 ст. 12 Закону "Про ринок газу".

"Ці зміни сьогодні були заблоковані позицією НАК "Нафтогаз України", - зазначив Вовк.

#СтраховийЗапасХочу проінформувати широкий загал, що сьогодні Міненерго виносило на засідання Кабінету Міністрів Украї...

Posted by Oleksandr Vovk on 16 декабря 2015 г.

Нагадаємо, НАК "Нафтогаз України" заявив про готовність до виконання вимог щодо створення страхового резерву газу в ПСГ з 1 січня 2016 року.