ua en ru

Міненерго поклало на "Укрінтеренерго" функції з розрахунку на перетоки електроенергії з РФ

Міненерго поклало на "Укрінтеренерго" функції з розрахунку на перетоки електроенергії з РФ Фото: Володимир Демчишин

Раніше з російським "Інтер РАО" розраховувалося ДП "Енергоринок"

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України поклало на державне підприємство "Укрінтеренерго" функції по розрахунку з російським "Інтер РАО" через позапланові перетоки електроенергії між Україною і Росією. Відповідний наказ №504 від 4 серпня 2015 р. опублікований на сайті Міненерго.

"Визначити з 6 до 31 (включно) серпня 2015 року державне підприємство зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго" господарюючим суб'єктом України, який здійснює, відповідно до статті 1 Угоди, функції щодо забезпечення паралельної роботи Об'єднаної енергетичної системи України і Єдиної енергетичної системи Російської Федерації в частині купівлі-продажу позапланових перетоків, які виникають при паралельній роботі енергосистем, і є уповноваженим на підписання відповідних угод", - йдеться в документі.

"Укрінтеренерго" має в період з 6 до 31 серпня продати ДП "Енергоринок" сальдо позапланових перетоків електроенергії, які виникають при паралельної роботи ОЕС України та Російської Федерації, а також сплатити сальдо позапланових перетоків електроенергії.

Нагадаємо, як повідомив раніше глава Міненерго України Володимир Демчишин, електроенергія по перетокам з РФ обходиться Україні нижче 90 коп/кВт.

Як повідомлялося, Україні через дефіцит електроенергії довелося перейти від тимчасової схеми імпорту в "аварійному режимі" до закупівлю енергії з Росії за комерційним контрактом з "Інтер РАО".