ua en ru

Міненерго США очікує падіння цін на нафту на 15 дол. у разі зняття санкцій з Ірану

Міненерго США очікує падіння цін на нафту на 15 дол. у разі зняття санкцій з Ірану

Ціни на нафту можуть впасти на 15 дол. за бар. у 2016 році у разі зняття санкцій з Ірану. Про це йдеться в заяві незалежного агентства Міністерства енергетики США (EIA), передає Bloomberg.

"Якщо всеосяжну угоду, яке призводить до зняття пов'язаних з поставками нафти санкцій, досягнуто, то це може суттєво змінити прогнози щодо попиту, поставок і цінами на нафту", - йдеться в доповіді, але наголошується, що ймовірність скасування санкцій не стопроцентна.

Зараз у прогнозі EIA йдеться, що вартість бареля West Texas Intermediate в наступному році складе в середньому 70 дол., а Brent - 75,03 дол. Проте ці прогнози складені без урахування можливого зняття санкцій проти Ірану.
Станом на 14:32 вартість нафти марки Brent становила 58,15 дол., а нафти WTI - 52,72 дол. за бар.

2 квітня Іран і країни "шістки" (Росія, США, Велика Британія, Франція, Німеччина і Китай) домовилися щодо основних параметрів угоди щодо іранської ядерної програми, за підсумками чого США і Євросоюз повинні зняти санкції щодо Тегерана.

Нагадаємо, Україна вітає досягнення домовленостей по Ірану. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ України щодо результатів переговорів з іранської ядерної програми.