ua en ru

Міненерго РФ: РФ і Україна найближчим часом має намір провести засідання підкомісії щодо співробітництва в енергетиці

Росія і Україна найближчим часом планують провести засідання підкомісії щодо співробітництва в енергетиці. Про це журналістам повідомив заступник міністра енергетики РФ Анатолій Яновський у кулуарах засідання Вищої Євразійської ради на рівні глав урядів, відповідаючи на питання РБК.

"Ми повинні провести найближчим часом засідання підкомісії щодо співробітництва в енергетиці. Вона буде проходити в Москві. Ми відповідне запрошення нашим українським партнерам направили. Там і обговоримо всі питання (по енергетиці)", - сказав Яновський.

Він не зміг назвати терміни проведення заходу, зазначивши, що це має відбутися до 12 жовтня. Серед питань, які плануються до обговорення, - поставки нафти, електрики та інші.

Щодо поставок російського газу на Україну, Яновський зазначив, що "ця тема корпоративна" і постійно обговорюється між Газпромом і НАК "Нафтогаз України".

Раніше сьогодні на полях Вищої Євразійської ради на рівні глав урядів відбулася закрита для преси зустріч прем'єр-міністрів РФ і України Дмитра Медведєва і Миколи Азарова. Відповідаючи на питання РБК, Яновський повідомив, що на ній "частково спілкувалися на енергетичну тему".