ua en ru

Міненерго підписало меморандум про співпрацю з АСС і ЄВА

Міненерго підписало меморандум про співпрацю з АСС і ЄВА Фото: Володимир Демчишин

В рамках співпраці буде створено механізм оперативного реагування на проблеми, пов'язані з діяльністю інвесторів в енергетиці

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України сьогодні, 20 жовтня, підписав меморандум про співпрацю з Американської торгової палати (АСС) та Європейської бізнес асоціації (ЕВА) по створенню механізму оперативного реагування на проблемні питання, пов'язані з діяльністю інвесторів в енергетичному секторі України, передає кореспондент РБК-Україна.

Відповідне рішення було ухвалене в ході зустрічі глави відомства Володимира Демчишина з керівництвом АС і ЄВА.

Як відзначають в міністерстві, підписання меморандуму важливо, враховуючи успіхи і незмінність процесу реформ в енергетичному секторі України, необхідність у створенні сприятливого, ефективного і орієнтованого на результат інвестиційного клімату для залучення додаткових інвестицій на реформування енергетичного сектору і буде сприяти формуванню системи відкритого діалогу та сталого партнерства у форматі "влада-бізнес" оперативного реагування на проблеми, пов'язані з діяльністю інвесторів в Україні.

За словами Демчишина, від відомства будуть представлені двоє співробітників, які будуть координувати співпрацю: начальник управління європейської інтеграції Михайло Бро-Айриан і радник міністра відповідальний за стратегічне планування та інвестиційне співробітництво Вадим Вірченко.

Також міністерство пропонує створити спільно з бізнес-асоціаціями робочу групу з реагування на проблеми інвесторів, яка буде розглядати питання діяльності інвесторів в енергетичному секторі та питання, які мають безпосереднє відношення поліпшення інвестиційної привабливості енергетичного сектору України. Засідання групи буде проводитися щомісячно. По закінченню зустрічей координатори від відомства та бізнес асоціацій будуть доповідати про результати проведеної роботи.

Нагадаємо, Міністерство енергетики і вугільної промисловості має намір забрати собі функції з видачі дозволів на видобуток газу і нафти.