ua en ru

Міненерго проаналізує атаку вірусу BlackEnergy на обленерго до лютого

Міненерго проаналізує атаку вірусу BlackEnergy на обленерго до лютого Фото: Олександр Светелик

В ході атаки постраждали "Чернівціобленерго", "Прикарпаттяобленерго" і "Київобленерго"

Міністерство енергетики та вугільної промисловості підготує аналіз щодо атаки комп'ютерного вірусу BlackEnergy на три обленерго (грудневий кіберблекаут залишив без світла Івано-Франківськ і частину Прикарпаття, - ред.) до кінця січня 2016 року. Про це повідомив журналістам заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Олександр Светелик, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз ми проводимо аналіз, сподіваємося, що до кінця січня отримаємо цю аналітику", - сказав він, зазначивши, що дану проблему досліджують фахівці Обчислювального центру "Укренерго", також залучені IT-співробітники з трьох постраждалих обленерго "Чернівціобленерго", "Прикарпаттяобленерго" , "Київобленерго".

Крім того, заступник міністра додав, що наприкінці тижня з цього приводу відбудеться зустріч з американськими експертами.

"Для них це важливо, оскільки така вірусна атака може здійснюватися не тільки на обленерго, але на багато інших об'єктів. Це дуже серйозно", - підкреслив Светелик.

Нагадаємо, раніше фахівці Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв'язку) запобігли можливу хакерську атаку на аеропорт "Бориспіль" з боку Росії.