ua en ru

Міненерго наполягає на перерахунку платіжок за газ, спожитий в жовтні 2015

Міненерго наполягає на перерахунку платіжок за газ, спожитий в жовтні 2015 Фото: Володимир Демчишин

Перерахунок необхідно провести виходячи з постанови про лімітний обсяг у 1200 куб. м на опалювальний сезон

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України наполягає на перерахунку платіжок за газ, спожитий в жовтні 2015 року населенням, виходячи з прийнятого Кабінетом міністрів України рішення про надання лімітного обсягу газу в 1200 куб. м за пільговою ціною 3,6 грн/куб. м газу на опалювальний період. Про це сьогодні в ході селекторної наради повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин, передає кореспондент РБК-Україна.

"Протягом жовтня були платіжки, які відповідали першій постанові (про щомісячний ліміт 200 куб. м) - всі такі платіжки повинні бути перераховані і споживачі повинні отримати платіжки відповідно до постанови, яку було прийнято в кінці жовтня (з лімітом 1 200 куб. м на весь опалювальний період). Це принципова позиція, важлива, і всім учасникам ринку вона доведена", - сказав він.

Демчишин підкреслив, що перерахунок оплати повинен бути виконаний, оскільки споживачі в жовтні могли використовувати газ в обсязі понад 200 куб. м, в результаті чого весь обсяг, що перевищує норму оплачували за повною ціною 7,18 грн/куб. м.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин виключає можливість форс-мажорів у ході опалювального сезону 2015/2016 років.