ua en ru

Міненерго США готове поділитися з Україною досвідом застосування чистої енергетики

Міненерго США готове поділитися з Україною досвідом застосування чистої енергетики Фото: Володимир Гройсман зустрівся із представниками американського Міненерго

Володимир Гройсман та заступники міністра енергетики США обговорили поглиблення двосторонньої співпраці в енергетичному секторі

Прем`єр-міністр України Володимир Гройсман у середу провів зустріч із заступниками міністра енергетики США з міжнародних питань Джонатаном Елкіндом та з питань чистого вугілля та управління викидами Девідом Молером. Про це повідомила прес-служба Кабміну.

Американські фахівці висловили готовність поділитися досвідом із застосування технологій чистої енергетики та продовжувати співпрацю.


Сторони обговорили напрямки поглиблення двосторонньої співпраці в енергетичному секторі, а також реформи, які проводить український уряд в енергетиці.

Так, Джонатан Елкінд зауважив важливість встановлення ринкової ціни на газ в Україні, оскільки він вважає "цей крок надзвичайно необхідним для подальшого прогресу".

"Ми з задоволенням відмічаємо позитивні кроки, які зроблені на шляху реформ, щоб створити засади до майбутнього розвитку", - зазначив Елкінд.

Також він підкреслив важливість забезпечення стійкості енергетичної системи та розробки середньострокових планів та позитивно відзначив рішення щодо розблокування рахунків "Енергоатому" і затвердження плану анбандлінгу НАК "Нафтогаз".

Крім того сторони обговорили співпрацю у напрямках підготовки до проходження опалювального сезону, питання забезпечення кібербезпеки, а також можливості підтримки з боку США програм енергоефективності в Україні.

Володимир Гройсман розповів про реформи, які проводяться в енергетичному секторі в Україні та зазначив, що порядку денному уряду також - демонополізація ринку, проведення розумної дерегуляції, стимулювання енергоефективності, питання атомної енергетики, теплової генерації, розвиток відновлюваної енергетики.

“У цих напрямках Україна відкрита до поглиблення співпраці”, - зазначив прем’єр.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України затвердив програму розвитку гідроенергетики до 2026 року, відповідне рішення було ухвалене 13 липня на засідання уряду.