ua en ru

Кабмін затвердив програму розвитку гідроенергетики до 2026

Кабмін затвердив програму розвитку гідроенергетики до 2026 Фото: голова Кабміну Володимир Гройсман

Метою програми є інтеграція ОЕС України з європейською енергосистемою

Кабінет міністрів України затвердив програму розвитку гідроенергетики до 2026 року. Відповідне рішення було прийнято сьогодні в ході засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

Як зазначив голова правління ПАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота, введення в експлуатацію нових потужностей, а також реконструкція та модернізація існуючих (що передбачається програмою) дозволить довести частку гідроенергетики в загальній структурі виробництва електроенергії в країні до 15,5%. Сирота також зазначив, що зокрема метою програми є інтеграція ОЕС України з європейською енергосистемою.

У частині будівництва нових потужностей мова йде про добудову Дністровської ГАЕС та Ташлицької ГАЕС, будівництво Канівської ГАЕС, Каховської ГЕС і Верхньодністровського каскаду ГЕС.


При цьому перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова в ході обговорення питання поінформувала, що в проекті програми розвитку передбачено фінансування в розмірі 83,7 млрд гривень, проте Міністерство фінансів просить надати детальне обґрунтування витрат і терміни окупності проектів.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що в Україні є перспектива для дворазового збільшення виробництва електроенергії на гідроелектростанціях (ГЕС).