ua en ru

Мінекономрозвитку України очікує інфляцію за підсумками 2014 р. 19,5%

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України очікує інфляцію за підсумками 2014 р. на рівні 19,5%

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України очікує інфляцію за підсумками 2014 р. на рівні 19,5%. Про це повідомив заступник директора департаменту макроекономічного прогнозування Мінекономрозвитку Максим Дуда на зустрічі з представниками компанії Morgan Stanley, повідомляє прес-служба відомства.

За словами а Дуди, за вересень (до грудня попереднього року) зростання індексу споживчих цін становить 16,2%, а ціни виробників підвищились на 27,4%.

"Що стосується очікувань поточного року, то за останніми розрахунками Міністерства інфляція становитиме близько 19,5% (грудень до грудня)", - йдеться у повідомленні.

Також Дуда нагадав, що наприкінці серпня Кабінет міністрів схвалив офіційний прогноз на 2015 р. При цьому, було схвалено 2 сценарії плюс ще один - альтернативний. Перший сценарій передбачав зростання ВВП на 0,3%, другий на 2%.

Заступник директора департаменту акцентував увагу, що при складанні та узгодженні цього прогнозу з міністерствами були певні передумови, що дозволяють оцінювати перспективи 2015 р. більш оптимістично. Передусім це - припинення активної фази конфлікту на Сході країни.

"Ми в свій прогноз закладали, що можемо очікувати зростання ВВП у разі закінчення військового конфлікту, оскільки це найважливіший фактор, що наразі суттєво впливає на економіку країни", - зауважив Дуда.

Нагадаємо, як повідомив раніше міністр фінансів України Олександр Шлапак, Кабінет міністрів очікує в 2014 р. інфляцію на рівні 19%.

Світовий банк також прогнозує інфляцію в Україні на кінець 2014 р. на рівні 19%.