ua en ru

Мінекономрозвитку розробило програма імплементації УА з ЄС

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (Мінекономрозвитку) розробило програму імплементації угоди про асоціацію з ЄС. Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов, передає прес-служба відомства.

"Ця програма розроблена для того, щоб повністю забезпечити виконання зобов'язань, взятих Україною, у тому числі й тих, які підпадають під дію тимчасового застосування. Реалізація цієї програми забезпечить ефективну дію механізму імплементації угоди про асоціацію. А імплементація угоди, в свою чергу, сприятиме переходу відносин між Україною та Європейським Союзом на новий рівень - політичної асоціації та економічної інтеграції", - сказав Прасолов.

Серед основних завдань програми, зазначають у міністерстві: реалізація цілей сусідства та розвитку; дотримання міжнародних норм і стандартів здійснення правосуддя; упровадження нових стандартів забезпечення дотримання прав і свобод людини; проведення інституціональних та структурних реформ; адаптація законодавства України до законодавства ЄС та гармонізація нормативно-правової бази; покращання економічних, торговельних та інвестиційних відносин; забезпечення взаємного доступу до ринків товарів та послуг України та держав - членів ЄС; удосконалення торговельної політики для створення робочих місць та стимулювання зростання виробництва; підвищення стандартів у сфері охорони праці; забезпечення високого рівня захисту прав споживачів; обмін провідним досвідом та найкращими практиками упровадження державної політики; створення умов для розвитку соціального діалогу, соціального захисту та забезпечення гендерної рівності.

Усього цією програмою передбачається виконання заходів за близько 50 напрямами, спрямованими на розвиток та поглиблення співробітництва у рамках галузей, що визначені угодою: політичний діалог та реформи, політичні об'єднання, зовнішня політика та політика безпеки; юстиція, свобода та безпека; торгівля та питання, пов'язані з торгівлею (створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом); економічне та секторальне співробітництво; фінансове співробітництво, включаючи положення щодо боротьби з шахрайством.