ua en ru

Мінекономрозвитку розробило переліки товарів, експорт яких підлягатиме ліцензуванню

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України розробило переліки товарів, експорт та імпорт яких підлягатиме ліцензуванню. Про це заявив директор департаменту зовнішньоекономічної діяльності Мінекономрозвитку Юрій Петровський, повідомила прес-служба міністерства.

За словами Петровського,щороку Кабінет міністрів України відповідно до вимог статті 16 закону України "Про зовнішньоекономічну діяльність" затверджує переліки товарів, експорт та імпорт яких підлягатиме ліцензуванню, та обсяги квот на наступний календарний рік.

"За пропозиціями міністерств та відомств, Мінекономрозвитку підготувало відповідні переліки товарів для того, щоб забезпечити формування раціональної структури експорту та імпорту окремих видів товарів; виконання міжнародних договорів України, а також дотримання діючого законодавства у сфері зовнішньоекономічної діяльності, захисту інтелектуальної власності, охорони навколишнього середовища", - пояснив Петровський.

Так, у 2014 р. отримання ліцензії потребуватимуть такі зовнішньоекономічні операції: експорт золота та срібла; газу; цинковмісних та мідьвмісних шлаків (на які встановлено квоти); окремих товарів з вмістом легованих чорних металів, кольорових металів та їх сплавів; експорт та імпорт фарб друкарських із захисними властивостями, паперу з водяними знаками; оптичного полікарбонату та обладнання для виробництва дисків для лазерних систем зчитування; озоноруйнівних речовин і товарів, які їх містять; імпорт засобів захисту рослин тощо.

Номенклатуру товарів, передбачену проектом постанови, приведено у відповідність до нової редакції Митного тарифу України, що набуває чинності з 1 січня 2014 р.