ua en ru

Мінекономрозвитку пропонує скоротити термін видачі дозволу на реекспорт товарів до 15 днів

Міністерство економічного розвитку і торгівлі з метою приведення законодавчої бази для видачі дозволів на реекспорт товарів та індивідуальних ліцензій на здійснення резидентами майнових інвестицій за межі України у відповідність до вимог частини першої статті 4 закону України "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" розробило проект закону " Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення дозвільних процедур у зовнішньоекономічній діяльності ".

Законопроект визначає реекспорт товарів іноземного походження як продаж українськими суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності іноземним суб'єктам господарської діяльності товарів іноземного походження, раніше імпортованих на митну територію України, та вивезення їх за межі митної території України.
Так, відповідно до проекту закону до статті 30 закону України "Про зовнішньоекономічну діяльність вносяться наступні зміни: для здійснення реекспорту товарів суб'єкт зовнішньоекономічної діяльності незалежно від форми власності, місцезнаходження та/або місця реєстрації має отримати письмовий дозвіл центрального органу виконавчої влади з питань економічної політики або органу , визначеного міжнародним договором України, видається безкоштовно.
Перелік товарів, реекспорт яких здійснюється за наявності дозволу, встановлюється Кабінетом міністрів України за поданням центрального органу виконавчої влади з питань економічної політики.
Порядок видачі дозволів на реекспорт товарів або відмови у їх видачі, переоформлення, видача дублікатів або анулювання дозволів на реекспорт товарів встановлюється Кабміном.
Термін видачі або відмови у видачі зазначеного дозволу становить 15 робочих днів після подання відповідних документів центральному органу виконавчої влади з питань економічної політики або органу, визначеному міжнародним договором України, укладеним в установленому законом порядку.
Термін дії дозволів на реекспорт товарів встановлюється федеральним органом виконавчої влади з питань економічної політики або органом, визначеним міжнародним договором України, і не може перевищувати 90 календарних днів.