ua en ru

В Мінекономрозвитку обіцяють врахувати наслідки мита на імпортне дизпаливо для УЗ  

В Мінекономрозвитку обіцяють врахувати наслідки мита на імпортне дизпаливо для УЗ   Фото: "Укрзалізниця" (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

У зверненні УЗ до міністра економіки зазначається, що підприємство є одним з найбільших споживачів дизельного пального в країні

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України при ухваленні рішення щодо запровадження мита на імпортне дизельне паливо врахує інформацію, надану "Укрзалізницею" про негативний вплив на її діяльність такого рішення.

Про це повідомляється у відповіді Мінекономрозвитку на звернення АТ "Укрзалізниця", передає РБК-Україна.

"Інформація АТ "Укрзалізниця" врахована Мінекономіки у рамках опрацювання скарги про порушення та проведення антисубсидиційного розслідування щодо імпорту в Україну окремих продуктів переробки нафтової сировини (дизельного палива та скрапленого газу) походженням з Російської Федерації", - зазначається у відповіді міністерства.

У зверненні УЗ до міністра економіки зазначається, що підприємство є одним з найбільших споживачів дизельного пального в країні та щорічно купує понад 300 тис. тон, і запровадження на нього мита негативно вплине на діяльність компанії.

"Запровадження імпортного мита на поставки дизпалива в Україну суттєво вплине на господарську діяльність підприємства. Згідно з оцінками експертів, запровадження мита на імпорт дизельного пального призведе до збільшення цін для всіх споживачів на внутрішньому ринку на 1,57 тис. грн/т у перший рік, що збільшить витрати АТ "Укрзалізниця" на 470 млн грн на рік. Надалі при збільшенні ставки імпортного мита з 8.46 до 25,4% додаткові витрати АТ "Укрзалізниця" складуть 1,4 млрд грн на рік", - наголошували в УЗ.

В компанії закликали міністра сприяти відмові в задоволенні заяви ПАТ "Укртатнафта" та АТ "Укргазвидобування" стосовно початку антисубсидиційного розслідування щодо імпорту в Україну дизельного пального та не допустити збільшення цін на дизельне пальне для кінцевих споживачів.

Нагадаємо, раніше президент Української зернової асоціації Микола Горбачов підкреслив, що введення мита на імпортне дизпаливо призведе до зростання цін на нього і негативно відіб'ється на аграріях, які є ключовим його споживачем.