ua en ru

Мінекономрозвитку має намір посилити захист української інтелектуальної власності

Мінекономрозвитку має намір посилити роботу щодо захисту прав на інтелектуальну власність в Україні. Про це заявив у ході зустрічі з послом США в Україні Джеффрі Р. Пайєттом міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Президент Віктор Янукович передав керування Держслужбою інтелектуальної власності Міністерству економічного розвитку і торгівлі. Зараз йде організаційний процес і, так би мовити, передача справ. Ми будемо робити радикальні перетворення, для цього є декілька причин і найважливіша серед них: ми хочемо, щоб права на українську інтелектуальну власність теж були ефективно і надійно захищені. Це - найважливіший внутрішній мотив, чому ми хочемо провести тут швидкі й радикальні зміни", - наголосив міністр.

Посол США відзначив певні позитивні зрушення у цій сфері і висловив сподівання, що зміни, які відбуваються, тільки підсилять ефект.

"Наша мета - це плідна співпраця з вами для того, щоб у визначені строки можна було досягти прогресу. Наша мета - співпрацювати з Україною, як з партнером у цих питаннях. В нас вселяє надію те, що ми бачимо. Особливо те, що ви зараз приймаєте остаточне рішення по цих питаннях", - сказав Пайєтт.

Також на зустрічі міністр і посол обговорили подальший розвиток і активізацію взаємовигідного співробітництва між двома країнами.
Прасолов також зазначив, що лібералізація доступу вітчизняного експорту на американський ринок залишається одним з ключових питань України у сфері торговельно-економічного співробітництва з США.

Міністр додав, що Україна зацікавлена у підтримці з боку США євроінтеграційних прагнень нашої країни, а також її співробітництва з Міжнародним валютним фондом та групою Світового банку.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович Указом № 549/2013 від 8 жовтня 2013 р. підпорядкував діяльність Державної служби інтелектуальної власності Міністерству економічного розвитку і торгівлі України.