ua en ru

Мінекономрозвитку хоче спростити порядок участі бізнесу у держзакупівлях

Мінекономрозвитку хоче спростити порядок участі бізнесу у держзакупівлях
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України працює над забезпеченням дотримання принципів конкуренції під час здійснення державних закупівель та спрощення порядку участі бізнесу у торгах.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України працює над забезпеченням дотримання принципів конкуренції під час здійснення державних закупівель та спрощення порядку участі бізнесу у торгах. Про це повідомила прес-служба Мінекономрозвитку.

Як зазначається, наразі здійснюється активна робота з визначення шляхів подальшого реформування сфери держаних закупівель і приведення її у відповідність до стандартів ЄС.

"Міністерство вивчило питання щодо можливості запровадження єдиної тендерної довідки та видачі її центрами з надання адміністративних послуг. Для цього необхідно внести зміни до закону України "Про адміністративні послуги" та в подальшому врегулювати питання підтвердження окремих кваліфікаційних даних шляхом подання єдиної тендерної довідки на рівні законодавства про державні закупівлі", - йдеться у повідомленні.

Також, законом України "Про здійснення державних закупівель" (стаття 17) передбачено відмову в участі у процедурах закупівлі недобросовісним учасникам у разі якщо суб'єкти господарювання притягувалися до відповідальності за порушення у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосувалися спотворення результатів торгів (тендерів).

Нагадаємо, раніше Міністерство юстиції України повідомило, що державні закупівлі товарів і послуг, вартість яких нижча 100 тис. грн, будуть проводитися через систему електронних тендерів.