ua en ru

Мінекономіки, Мінфін і Мінприроди скасували збір мит державним підприємством "Укрекоресурси"

Міністерство економічного розвитку і торгівлі, Міністерство фінансів і Міністерство екології та природних ресурсів спільним наказом скасували збір мит з підприємств, які ввозять в Україну сировину чи готові товари, Державним підприємством з питань поводження з відходами як вторинною сировиною ("Укрекоресурси").

Міністерство економічного розвитку і торгівлі, Міністерство фінансів і Міністерство екології та природних ресурсів спільним наказом скасували збір мит з підприємств, які ввозять в Україну сировину чи готові товари, Державним підприємством з питань поводження з відходами як вторинною сировиною ("Укрекоресурси"). Текст відповідного наказу оприлюднив міністр економіки Павло Шеремета у своєму Facebook.

"Мінекономіки ініціювало скасування наказу №789/414/709 від 30 липня 2009 р. ("Про затвердження порядку здійснення митного оформлення імпортних товарів у тарі і пакувальних матеріалах") ще місяць тому. Ось наш новий наказ спільно з Мінфіном і Мінприроди. Він вирішує питання?", - написав Шеремета, відповідаючи на вчорашній коментар президента асоціації "Укркондпром" Олександра Балдинюка з приводу того, що ДП "Укрекоресурси" знову дозволили стягувати мита при оформленні імпортних товарів.

Зокрема, Балдинюк повідомив, що 6 травня 2014 р. Окружний адміністративний суд Києва призупинив рішення Держпідприємництва про закриття ДП "Укрекоресурси".

"Сьогодні раптово і випадково пройшло засідання цього суду (випадково - адже засідання було призначено на 12 травня), який у складі головуючого судді Аблова та суддів Гарника і Федорчука призупинив відповідне рішення Держпідприємництва і дозволив "Укрекоресурси" і далі збирати данину з підприємств, які завозять в Україну сировину чи готові товари", - написав він.

При цьому Балдинюк зазначив, що на першому судовому засіданні з цього питання 30 квітня юрист Мінекономіки підтримав "Укрекоресурси".

"Цікаво, що міністр економіки Павло Шеремета виступає за скасування монопольної схеми, але на першому судовому засіданні 30 квітня юрист Мінекономіки пан Харабара (який, до речі, гаряче захищав "Укрекоресурси" і в 2013 р., коли міністром економіки був пан Прасолов) навпаки підтримав позов "Укрекоресурси", а на сьогоднішнє засідання суду ніхто від Мінекономіки не з'явився, хоча взагалі бізнес очікує від цього міністерства категоричній позиції щодо скасування "монопольки"", - додав він.

Мінекономіки, Мінфін і Мінприроди скасували збір мит державним підприємством "Укрекоресурси"

(Фото - Павло Шеремета)