ua en ru

Мінекономіки Італії прогнозує зростання ВВП в 2012 р. на рівні 0,4-0,5%

Заступник міністра економіки Італії Вітторіо Гріллі оголосив прогноз економічного зростання країни в 2012-2013 рр. Очікується, що ВВП Італії в 2012 р. виросте на 0,4-0,5%, а в 2013 р. залишиться без змін. За словами Гріллі, повільне економічне зростання повинне бути компенсоване антикризовими заходами, схваленими сьогодні італійськими міністрами, передає Reuters.
Раніше сьогодні уряд Італії на чолі з прем'єр-міністром Маріо Монті схвалив пакет заходів суворої економії, розрахований на період з 2012 по 2014 р., завдяки якому влада сподівається залучити в скарбницю 20 млн євро завдяки заходам бюджетної консолідації і 10 млрд євро за рахунок загального економічного зростання.
Запропоновані урядом заходи суворої економії включають підвищення ПДВ на 2%, повторне введення податку на майно і підвищення пенсійного віку до 62 років для жінок і до 66 для чоловіків. Крім того, планується скоротити витрати на громіздкий державний апарат Італії, запровадити заходи по боротьбі з корупцією і ухиленням від сплати податків, а також стимулювати конкуренцію.
Варто відзначити, що раніше італійський прем'єр заявив, що Італія націлена на бездефіцитний бюджет в 2013 р. і не має наміру просити допомоги у Міжнародного валютного фонду (МВФ).