ua en ru

У Мінекології підписали меморандум щодо поліпшення стану водойм півдня України

У Мінекології підписали меморандум щодо поліпшення стану водойм півдня України Фото: Мінекології

Учасники меморандуму вже мають план подальшої співпраці

У Міністерстві екології та природних ресурсів України сьогодні було підписано тристоронній меморандум про об'єднання зусиль з метою поліпшення екологічного стану водойм півдня України. Про це повідомляє заступник міністра екології та природних ресурсів України Світлана Коломієць, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наша тристороння співпраця зможе дати ще більший поштовх для розвитку цього проекту. Це унікальний досвід, тому що, на жаль, на сьогоднішній день в Україні не так багато подібних програм. Ми з радістю приєднуємося до підтримки цієї ініціативи", - зазначає Коломієць.

За словами заступника міністра екології та природних ресурсів України, Міністерство екології та природних ресурсів України відкрите до співпраці з соціально відповідальним бізнесом в подібних проектах.

При цьому учасники меморандуму вже мають план подальшої співпраці.

"Що стосується подальших планів, то вони, безумовно, є. Або сьогодні, або на наступному тижні ми підпишемо наступний контракт про відновлення водно-болотних угідь в Херсонській області. Також у нас є кілька пропозицій на відновлення джерел прісної води в Карпатах. На жаль, Карпати також страждають від нестачі прісної води", - зазначив виконавчий директор Українського товариства охорони птахів Олег Дудкін.

За його словами, бізнес-компанії в Україні не займають активної позиції з приводу участі в подібних проектах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Київрада займеться рекультивацією території Жукова острова.