ua en ru

Мінекології визначиться зі строками укладення УРП з Chevron і Shell на поточному тижні, - Ставицький

Міністерство екології та природних ресурсів України на поточному тижні визначиться з датою підписання угод про розподіл продукції (УРП), які будуть добуватися в межах ділянок Олеська і Юзівська компаніями Chevron і Shell. Про це в ході брифінгу заявив міністр екології і природних ресурсів України Едуард Ставицький, передає кореспондент РБК-Україна.

"Йде процес узгодження по Олеській і Юзівській площам, надійшли проекти договору. Ми їх вивчаємо, міжвідомча комісія засідатиме в цю п'ятницю, де ми будемо вже практично визначаться з датою підписання цих угод", - повідомив Ставицький.

Також, за його словами, йде обговорення питання по Скіфській площі.

"Проект документа ще не надійшов, але ми розраховуємо отримати в найближчі два тижні перший чернетку цих договорів", - додав він.

Нагадаємо, в травні 2012 р. стало відомо, що тендер на розробку Олеського родовища сланцевого газу виграла компанія Chevron, а тендер на розробку Юзівського родовища - компанія Shell.

17 вересня Кабінет міністрів України на 40 днів продовжив термін укладення УРП, які будуть добуватися в межах ділянок Олеської і Юзівської компаніями Chevron і Shell.

Читайте також: Мінекології до кінця 2012 р. оголосить конкурс на розробку Слобожанської нафтогазової площі