ua en ru

Мінекології готує нові правила для аукціонів з дозволами на видобуток копалин

Мінекології готує нові правила для аукціонів з дозволами на видобуток копалин Фото: Ігор Шевченко

Новий порядок передбачає більшу прозорість у проведенні аукціонів

Міністерство екології та природних ресурсів розробило новий порядок проведення аукціонів на продаж дозволів на видобуток природних копалин. Про це на брифінгу заявив міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Будемо зараз давати на узгодження іншим міністерствам новий порядок проведення аукціонів на продаж дозволів на видобуток природних копалин", - сказав Шевченко.

За його словами, цей порядок передбачає більшу прозорість у проведенні аукціонів.

"Всі ці аукціони будуть проходити в присутності преси, транслюватимуться онлайн, щоб не було ніяких питань щодо справедливості та прозорості проведення аукціонів", - підкреслив він.

Також передбачаються суворі вимоги до учасників аукціонів.

"Ми робимо більш суворі вимоги до учасників аукціонів. Обов'язково треба показати структуру власності. Технічні, фінансові та кадрові вимоги. Тобто ми не будемо допускати до аукціонів ті компанії, які не покажуть нам свою спроможність. Компанія повинна мати професійні кадри для реалізації цих проектів", - сказав міністр.

Нагадаємо, Міністерство екології природних ресурсів України розпорядилося анулювати ліцензії ПАТ "Укрнафти" у разі несплати 5 млрд грн боргу.