ua en ru

Мінекології домовилось про співробітництво з громадськими організаціями щодо розвитку в Україні системи екологічного маркування продуктів

Міністр екології та природних ресурсів України Едуард Ставицькій 11 жовтня 2012 р. уклав з громадськими організаціями угоду про співробітництво щодо розвитку в Україні системи екологічно безпечного споживання та екологічного маркування відповідно до міжнародних та європейських вимог. Про це повідомляє прес-служба Мінекології.

Угоду було укладено на заміну редакції 2005 р., з врахуванням змін у чинному законодавстві, основних пріоритетів державної екологічної політики щодо розвитку в Україні сталого виробництва і споживання.

Від громадських організації угоду було підписано Торгово-промисловою палатою України, Українською асоціацією споживачів, Всеукраїнською громадською організацією "Жива планета" та Всеукраїнською громадською організацією "Чиста хвиля". Також до угоди приєдналась Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління.

"Реалізація основних положень угоди, з урахуванням внесених змін та доповнень, передбачає об'єднання зусиль з метою підвищення рівня обізнаності та інформованості бізнес-організацій та споживачів у сфері технічного регулювання в галузі охорони довкілля, екологічного управління, технологій більш чистого виробництва та екологічно дружнього споживання. Одним з напрямів співпраці в рамках угоди є забезпечення ґрунтовного, прозорого та доступного механізму інформування споживачів про екологічні переваги продукції", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Зокрема, угодою планується розвивати співробітництво в сфері переходу на добровільний принцип застосування національних і регіональних стандартів, запровадження інтегрованого контролю за безпекою харчових продуктів на основі міжнародних та європейських стандартів, розвитку системи екологічної сертифікації та маркування продукції, розширення доступу української продукції на зовнішні ринки, насамперед ЄС, та поліпшення захисту прав споживачів.


Читайте також: Кабмін уповноважив "Інститут харчової біотехнології та геноміки" НАНУ випробовувати ГМО