ua en ru

Мінекології до кінця 2012 р. оголосить конкурс на розробку СлобожанськоЇ нафтогазової площі, - Ставицький

Міністерство екології та природних ресурсів України до кінця 2012 р. оголосить конкурс з розробки Слобожанської нафтогазової площі в Харківській обл. Про це в ході брифінгу заявив міністр екології і природних ресурсів Едуард Ставицький, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я думаю, що з цієї площі (Слобожанська площа) в цьому році ми вже оголосимо конкурс", - заявив Ставицький.

За його словами, в розробці знаходиться ще чотири проекти.

"Я думаю, ми в цьому році ми можемо розглянути проект по мілководному Прикерченському шельфу. І, мабуть, в цьому році ми обмежимося, так як ми дуже інтенсивно почали розгляд як конкурсів, так і заявок для участі в цих конкурсах", - додав він.

Зазначимо, раніше Ставицький повідомив, що, крім Слобожанської площі, Україна в кінці 2012-початку 2013 рр. має намір оголосити конкурси на укладання угод про розподіл продукції по зоні мілководного шельфу біля Керчі, Фороській газоносній площі шельфу Чорного моря, сухопутній ділянці, розташованій на території Полтавської, Дніпропетровської і Донецької областей.

Слобожанське родовище знаходиться в Харківській області. Його запаси в Мінекології оцінюють в 50-70 млрд куб. м газу і 2 млн т газоконденсату.

Читайте також: "Нафтогаз" проводить конкурс на сейсморозвідку площі Палласа на Прикерченському шельфі