ua en ru

Міндоходів з сьогоднішнього дня розпочинає процедуру адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове соцстрахування

Міністерство доходів і зборів України з 1 жовтня 2013 р. починає процедуру адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Відтепер Міндоходів буде приймати і обробляти звіти про суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Саме на його адресу потрібно надавати звіти про суми нарахованого єдиного внеску.

Міністр доходів і зборів Олександр Клименко доручив організувати процес переходу таким чином, щоб платники єдиного внеску не відчули жодних незручностей від зміни адміністратора.

"Міністерство провело всю необхідну технічну та організаційну підготовку, щоб для підприємців цей процес був максимально комфортний. Ми плануємо вдосконалити адміністрування єдиного внеску за рахунок розширення можливостей електронного звіту. Створюються всі умови, щоб якомога більше підприємців змогли скористатися цією можливістю. Це безкоштовні електронні ключі, зручний онлайн-інтерфейс, консультації фахівців Міндоходів", - підкреслив Клименко.