ua en ru

Міндоходів визнало ефективність постанови № 231 по наповненню держбюджету

Міністерство доходів і зборів України спростувало заяву урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики Тетяни Чорновіл стосовно того, що постанова № 231 призводить до зменшення надходжень до держбюджету. Дана інформація, яка повністю спростовує твердження Чорновол, міститься в офіційному листі Міністерства доходів і зборів України від 25.06.2014 року № 2109/5/99-99-17-03-02-16.

У листі Міністерства доходів і зборів України зазначено наступне: "В умовах дії постанови №231 у І кварталі 2014 року спостерігається позитивна динаміка збільшення надходжень податків на доходи фізичних осіб з операцій з нерухомим майном у порівнянні з І кварталом 2013 року. Також у І кварталі 2014 року збільшилася кількість фізичних осіб, які отримували дохід від проведення операцій з нерухомим майном. Враховуючи вище зазначене, Міністерство доходів і зборів України не підтримує скасування Постанови №231, оскільки його скасування може призвести до неоднозначного і множинного трактування норм законодавства, зниження вартості об'єктів оподаткування і, відповідно, до зменшення надходжень податків, зборів та інших обов'язкових платежів до бюджету".

Також у листі наголошується, що Міністерство доходів і зборів України не підтримує скасування Постанови КМУ № 231, оскільки це призведе до зменшення надходжень по наповненню державного бюджету України.

Профільне міністерство визнало ефективність роботи постанови КМУ №231 по наповненню бюджету України.

Нагадаємо, що урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики звернулася до прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка з вимогою скасувати дію постанови Кабміну України № 231 "Деякі питання проведення оцінки для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов'язкових платежів", прийнятого 4 березня 2013 року.

У своїй заяві Чорновіл говорить про те, що дія постанови КМУ № 231 призводить до зменшення надходжень у державний бюджет України.

Нагадаємо, що з прийняттям постанови Кабінету міністрів України № 231, ринок оцінки для цілей оподаткування почав працювати за новими правилами.

Зазначимо, що за словами прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, сьогодні наповнення державного бюджету України є найголовнішим завданням уряду.

Міндоходів визнало ефективність постанови № 231 по наповненню держбюджету

Міндоходів визнало ефективність постанови № 231 по наповненню держбюджету