ua en ru

Міндоходов пропонує затвердити перелік джерел інформації про ціни для реалізації закону про трансферне ціноутворення

Міністерство доходів і зборів України пропонує затвердити перелік джерел інформації про ринкові ціни. Про це йдеться у проекті постанови уряду "Про затвердження переліку джерел інформації про ринкові ціни".

"Проект постанови розроблено з метою впровадження системи державного регулювання трансфертного ціноутворення , одним з обов'язкових елементів якої є визначення переліку джерел інформації про ринкові ціни , і подальшого безперешкодного використання на постійній основі інформації з таких джерел для цілей податкового контролю за трансферним ціноутворенням як платниками податків , так і фахівцями органів виконавчої влади , що забезпечують формування та реалізують державну податкову і митну політику" , - йдеться в проекті постанови.

У проекті вказані три основних джерела інформації і два допоміжних.

До основних віднесені Щомісячний інформаційний бюлетень "Огляд цін українського та світового товарних ринків" , інформаційно -аналітичний продукт "Товарний монітор. Україна", інформація за цінами на аграрних ринках Вісник Міністерства доходів і зборів України.

До допоміжних - " Інформація про ціни на матеріали та вироби в галузі будівництва та" Аграрний ринок: оперативна довідка про ціни на окремі види сільгосппродукції, моніторинг цінової ситуації на споживчому ринку та моніторинг роздрібних цін на продовольство".