ua en ru

Міндоходів планує продовжити вдосконалювати механізм електронного адміністрування

Міністерство доходів і зборів продовжить політику щодо спрощення адміністрування податків, а також акценти будуть зроблені на постаудиті. Про це в ході конференції "Україна і партнери" глава міністерства Олександр Клименко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми будемо вдосконалювати механізм електронного адміністрування, акцент буде зроблений на пост аудит, ми маємо унікальний шанс гармонізувати аудит. Також важливо, щоб в Україні почав роботу інститут уповноваженого економічного апарату. Тобто, ми продовжимо політику щодо спрощення адміністрування податків", - заявив Клименко.

Міністр нагадав, що протягом 2012-2013 роках були прийняті закони, які зменшили ставки податків, скоротили їх кількість.

"І ми змогли вийти на показники істотного скорочення часу для адміністрування податків... Ми не зупиняємося на досягнутому, у нас є потенціал...Податок на прибуток зменшено до 19%, податковий облік наближений до бухгалтерського обліку. Ми вважаємо, що тим самим ми наближаємо наше податкове законодавство до європейських стандартів", - підкреслив Клименко.

Читайте також: Янукович доручив упорядкувати адмінпослуги і увійти у першу сотню рейтингу Doing Business