ua en ru

Міндоходів має намір розширити співпрацю з OLAF у сфері шахрайства та економічних злочинів

Міністерство доходів і зборів України буде розширювати співпрацю з Європейським офісом по боротьбі з шахрайством (OLAF) в контексті боротьби з незаконним обігом тютюнових виробів, а також шахрайством та економічними злочинами. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Такої домовленості досягли міністр доходів і зборів Олександр Клименко з генеральним директором OLAF Джованні Кесслером під час зустрічі у Києві сьогодні, 30 вересня.

"Ми приділяємо велику увагу нашому взаємодії у відповідності з підписаною у червні домовленості між Міністерством та Офісом з протидії незаконному обігу тютюнових виробів. Вже бачимо конкретні результати нашої співпраці. Наприклад, спільні дії в рамках спецоперації "Ромолук" дозволили виявити в зоні діяльності Ягодинської митниці найбільшу за 2013 р. спробу незаконного ввезення партії тютюнових виробів на митну територію України - це 12,5 млн штук сигарет", - підкреслив Клименко.

В цілому з початку 2013 року завдяки діям співробітників Міндоходів з незаконного обігу було вилучено 148 млн штук сигарет, у тому числі 78 млн сигарет контрабандного походження. Особливу увагу Міністерство приділяє перекриття каналів контрабанди сигарет в країни Європейського Союзу, які проходять через територію ряду областей України.

Під час зустрічі керівники Міндоходів і OLAF підтвердили намір активізувати обмін інформацією про незаконний обіг тютюнових виробів, а також проводити спільні операцій не тільки на кордоні, але й всередині країни. Для цього створюється відповідна робоча група.

Нагадаємо, домовленість про співпрацю між Міндоходів і Європейським офісом по боротьбі з шахрайством щодо запобігання незаконного переміщення тютюнових виробів була підписана 6 червня 2013 р. у Брюсселі.