ua en ru

Міндоходів та OLAF домовились про співробітництво у боротьбі з контрабандою тютюнової продукці

Міністерство доходів та зборів та Європейський офіс по боротьбі з шахрайством (OLAF) підписали домовленість про співробітництво щодо незаконного переміщення тютюнової продукції. Про це йдеться в повідомленні Міндоходів.

"Розраховуємо, що завдяки цьому запрацює новий механізм оперативної співпраці та обміну інформацією. Враховуючи, що контрабанда є міжнародною проблемою з розвинутою кримінальною мережею, що працює через кордони, скоординований підхід і співпраця України з ЄС розглядається нами як єдиний ефективний спосіб вирішення цієї проблеми", - підкреслив міністр Олександр Клименко на зустрічі з генеральним директором OLAF Джованні Кесслером.

Згідно повідомленню, домовленість передбачає підвищення оперативності обміну інформацією щодо незаконного переміщення тютюнових виробів, відповідною інформацією, а також проведення спільних дій щодо запобігання, виявлення і розслідування незаконного переміщення цієї продукції. З обох сторін визначені контактні особи, які координуватимуть співпрацю.

Читайте також: Міндоходов пропонує перенести термін введення акцизних марок нового зразка на 1 вересня 2013 р