ua en ru

Міндоходов має намір залучити до контролю за якістю ввезених нафтопродуктів відомі бренди

Міністерство доходів і зборів України має намір залучити до контролю за якістю ввезених нафтопродуктів відомі бренди. Про це сьогодні на брифінгу повідомив міністр доходів і зборів Олександр Клименко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується доручення прем'єр-міністра України, то ми його виконаємо. У нас є 69 стаття Митного кодексу, яка зобов'язує нас класифікувати товар і ми це в змозі зробити. Що стосується технічної можливості, то у нас є одна лабораторія, але відділення є по регіонах і це дає нам стовідсоткову можливість дієвого контролю за якістю палива. Однак ми повинні розуміти, що Міністерство доходів і зборів буде контролювати якість палива на кордоні, податковими агентами з реалізації якого є відповідні АЗС. Вони повинні далі контролювати цей процес, це не компетенція Міністерства доходів і зборів. Що стосується ввезення нафтопродуктів, ми можемо охопити системно і ми виконаємо доручення прем'єр-міністра. Ми також залучимо провідних фахівців до цієї роботи, а також залучимо відомі бренди для того, щоб вони також надавали допомогу в цьому процесі", - сказав Клименко.

За його словами, контроль за ввезеними нафтопродуктами дозволить збільшити надходження до бюджету і захистити вітчизняного споживача від неякісного імпорту палива.

Читайте також: Кабмін доручив Клименко контролювати якість імпортних нафтопродуктів