ua en ru

У МінАто розповіли про гуманітарну ситуацію в Авдіївці

У МінАто розповіли про гуманітарну ситуацію в Авдіївці Фото: міжнародна гуманітарна допомога для Авдіївки

Міжнародні організації доставили в Авдіївку гуманітарну допомогу

Міжнародні організації вже доставили в Авдіївку (Донецька область) гуманітарну допомогу. Про це повідомляється на сайті Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

Зазначено, що міністерство координує та допомагає постачанням гуманітарної допомоги. На запит МТОТ Державна служба України з надзвичайних ситуацій доставила в Авдіївку 14 генераторів енергозабезпечення, два з яких встановлено на насосну станцію та міську лікарню.

Також в Авдіївку були доставлені продуктові набори: від фонду CARITAS Ukraine (10 тонн продуктів харчування та продуктові набори на 5 тис. осіб) і від Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) ADRA Ukraine (1280 продуктових наборів).

У рамках ВПП також досягнута домовленість з постачання 7160 продуктових наборів (сухі пайки) зі складу у Дніпрі (близько 95 тонн).

Зазначено, що запаси питної води на три дні складають 40 тонн. Міжнародний комітет червоного хреста в Україні (МКЧХ) готовий забезпечити додатково 40 ємностей на 100 літрів питної води та 100 ємностей на 10 літрів.

Повідомляється, що проблем з забезпеченням ліками та іншими медикаментами немає. Працюють 11 пунктів обігріву та 7 наметів обігріву обладнаних ДСНС. Організація ADRA Ukraine забезпечила жителів 130-ма наборами теплих речей.

Вантажівки Агентства ООН у справах біженців доставили в Авдіївку будівельні матеріали для накриття вікон і дахів, а також предмети першої необхідності. Також агентство передало комплекти постільної білизни, ковдри, рушники та зимовий одяг для 500 чоловік.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з Авдіївки евакуювали 188 осіб, з них 95 дітей.