ua en ru

У МінАТО прогнозують зростання напруженості після виведення російських спостерігачів СЦКК

У МінАТО прогнозують зростання напруженості після виведення російських спостерігачів СЦКК Фото: Георгій Тука (РБК-Україна)

РФ прирікає Україну на безпосереднє спілкування з ватажками ДНР/ЛНР

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука прогнозує зростання напруженості після виведення російських спостерігачів Спільного центру контролю і координації припинення вогню (СЦКК). Про це повідомляє "5 канал".

"У нас була нарада з міністром, обговорювали новину, що росіяни в односторонньому порядку припинили свою діяльність у СЦКК. Фактично він виконував посередницьку місію під час спілкування між українськими Збройними силами та російськими загарбниками в тих випадках, коли було необхідно забезпечити припинення вогню на певних ділянках для реставраційних, ремонтних робіт інфраструктури", - заявив Тука.

За його словами, Росія тепер фактично спонукає українську сторону на безпосереднє спілкування з ватажками ДНР/ЛНР.

Тука додав, що, ймовірно, в найближчі дні варто очікувати "випадкового" обстрілу, який пошкодить інфраструктуру для того, щоб "змусити Україну легімітизувати переговори з бойовиками".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кількість постраждалих в результаті обстрілу бойовиками населеного пункту Новолуганське Донецької області зросла до 8 осіб.